Автор: Али Риза Ташделен, aydinlik.com.tr Следвайте Гласове в ТелеграмСАЩ смениха Украйна с Израел,

...
Автор: Али Риза Ташделен, aydinlik.com.tr Следвайте Гласове в ТелеграмСАЩ смениха Украйна с Израел,
Коментари Харесай

Турция: САЩ загубиха войната в Украйна и станаха съучастник в израелското клане в Газа

Автор: Али Риза Ташделен, aydinlik.com.tr Следвайте " Гласове " в Телеграм

Съединени американски щати смениха Украйна с Израел, написа турският вестник Aydınlık. Това не е изненадващо - западните оръжейни хранилища, както и опциите на украинските въоръжени сили (ВСУ), бързо се изчерпват, до момента в който съветските арсенали са неизчерпаеми. Войната в Газа накара Вашингтон да смени фокуса си, което всъщност се трансформира в негова загуба пред лицето на Москва.

Украйна или Израел? Администрацията на Съединени американски щати в този момент е изправена пред подобен сложен въпрос. Според доста военни специалисти, офицери от разузнаването и дипломати Байдън е избрал Нетаняху пред Зеленски. Освен това Съединените щати, Европейският съюз и НАТО започнаха да се разминават по отношение на поддръжката за Украйна още преди войната в Газа. Не един път е казвано, че Украйна няма да успее да победи Русия и Зеленски би трябвало да бъде заставен да подписа спокойно съглашение с Путин. На всичко от горната страна не останаха муниции за доставяне на украинските въоръжени сили.

Въпреки провалянето на Запада в Украйна, Франция поддържа нападателна позиция и декларира, че ще продължи да оказва военна поддръжка на Киев. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг опита да замаже ситуацията с изказване в " Екс ": " Тъй като Русия продължава бруталните си военни дейности, ние всички се ангажираме да поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. "

В същото време главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужни в изявление за The Economist сподели, че съгласно него украинските войски имат доста дребен късмет да реализират прогрес в борбата с руснаците.

Войната на два фронта явно усложнява обстановката за Съединените щати. Когато става въпрос за Израел, за Съединени американски щати, Франция и Англия всичко останало губи значение. В този случай Украйна избледня на назад във времето.

Стивън Уолт, професор по интернационалните връзки в Харвардския университет, разяснява в изявление за Business Insider: " Съдейки по обстоятелството, че ще помогнем на Израел да се превъоръжи, част от оръжията, които биха могли да отидат в Украйна, ще отидат в Близкия изток. " Уолт споделя, че Украйна е изчезнала от първите страници на западните медии и тази нова обстановка в последна сметка ще бъде от изгода за Русия.

Няма муниции за Украйна

Англия и НАТО предизвестиха, че боеприпасите в западните военни хранилища, които биха могли да дадат на Украйна, са на привършване. А обява на BBC от 11 ноември тази година гласи: " Без военна и финансова поддръжка от сътрудниците, Украйна ще има доста дребен късмет да се опълчи на Русия на бойното поле и да поддържа противовъздушната си защита ".

Предвид изчерпването на боеприпасите, нужни на украинските въоръжени сили, членовете на НАТО изпитват компликации при снабдяването на Киев с задоволително количество снаряди. Например по време на войната в Ирак Съединени американски щати изстрелват приблизително по 300 снаряда дневно, до момента в който украинската войска употребява от четири до седем хиляди снаряда дневно. Според The ​​New York Times, макар че Съединени американски щати възнамеряват да усилят производството на 155 мм муниции с 500% през идващите две години, сега страната създава малко над 14 000 снаряда на месец. Украинските въоръжени сили ще изразходват това количество муниции за към два дни.

От друга страна, още през февруари т.г. генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг означи, че украинските войски изразходват муниции няколко пъти по-бързо от настоящия ритъм на произвеждане на страните-членки на алианса, и призна, че тази обстановка оказва забележителен напън върху отбранителната промишленост на Съединени американски щати и Англия и европейски страни като Франция и Германия. С други думи, Америка и найните европейски съдружници към този момент не могат да носят тежестта.

В информация на NBC News от 4 ноември 2023 година се споделя, че американски и европейски чиновници са почнали скрито да разискват с украинското държавно управление какво може да бъде включено в евентуалните мирни договаряния с Русия за преустановяване на военния спор. Освен това чиновници на администрацията на Байдън са загрижени, че силите на Киев понижават, до момента в който запасите на Москва наподобяват неизчерпаеми.

Картината, която плаши Зеленски

Както оповестява Bloomberg на 15 ноември тази година, цитирайки документ от Министерството на защитата на Съединени американски щати, Вашингтон скрито усилва военната помощ за Израел. Според предоставения документ към края на октомври на Израел са били доставени 36 000 снаряда за 30-мм оръдия, 1800 противобункерни боеприпаса M141 и минимум 3500 устройства за нощно виждане. Израелските медии също оповестиха предходната седмица, че Тел Авив е получил товарен транспортен съд с почти 2500 тона боен товар и че повече от 120 самолета и няколко кораба са доставили повече от седем хиляди тона оръжия в Тел Авив.

Тази картина плаши Зеленски! Той се тормози, че война сред Израел и Хамас ще отклони вниманието на Запада от Украйна. От негова позиция тази обстановка е преференциална за Владимир Путин. Observateur Continental написа, че " с войната, водена от Израел против Хамас в Палестина, украинският спор навлезе в нова фаза ". Според проф. Стивън Уолт, " Войната на Израел против Хамас ще има съществени последствия за разнообразни други спорове по света, в това число спора в Украйна. "

Съединени американски щати претърпяха проваляне в Украйна. Станаха съизвършител в израелското кръвопролитие, достигнало равнището на геноцид. Хиляди палестинци, дами и деца бяха убити. И ще се удавят в пролятата кръв.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР